30 Eylül 2013 Pazartesi


FIRIN SÜTLAÇ
 



 Malzemeler
• 1/2 su bardağı pirinç
• 3 su bardağı su
• bir tutam tuz
• 1 litre süt...
• 1,5 yk. pirinç unu
• 1 su bardağı şeker
• 1 yumurtanın sarısı
• 1 paket vanilya
Yapılışı
Pirinçleri iyice yıkıyoruz, su ve bir tutam tuz ilave edip, pirinçler yumuşayana kadar pirişiriyoruz. 1 litre sütten küçük bir cezve veya tavaya süt ayırıp içine pirinç ununu ekliyoruz. Tavayı ocakta en kısığa alıp, koyulaşana kadar karıştırıyoruz. Tenceredeki haşladığımız pirinçler de iyice yumuşayınca, sütünü ve şekerini ekleyip kaynayana kadar orta ateşte karıştırıyoruz. Kaynayan sütümüze tavadıki pirinç unu ve süt karışımını ekleyip 5-6 dakika daha karıştırarak pişiriyoruz. En son vanilyayı katıp ocağı kapatıyoruz. Sütlaçtan 1-1,5 kepçe kadar 1 kaseye alıyoruz ve yumurta sarısını ekleyerek iyice çırpıyoruz. Kalan sütlaçları küçük kaplara bölüştürüp, üzerine yumurtalı sütlaçtan gezdiriyoruz. Kapları önceden ısıtılmış 200 derece fırına yerleştiriyoruz.
Not: Sütlaçları fırınlarken mutlaka tepsinin içine su koyup, fırına dayanıklı kaplarınızı (güveç veya alüminyum kap) tepsinin içine veya ızgara üzerine koyun. Eğer sütlacınızın kıvamı koyuya yakınsa fırınlamayın, yoksa iyice kuruyabilir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder