30 Ekim 2013 Çarşamba

ETLİ NOHUT
Malzemeler:
  • iki bardak nohut
  • yarım kilo kuşbaşı et
  • iki kaşık yağ
  • bir  tane soğan
  • bir kaşık domates salçası
  • kara biber, tuz, kekik
  • su.
Yapılışı:
Önce büyük 1 kazanda ince ince doğranmış soğanlar kavrulur. Daha sonra soğanların bulunduğu tencereye et ekenerek,kavrulur. Daha sonra domates salçası eklenerek karıştırılır. Bir litre su konur. Bir gün önce ıslattığımız nohutlar, ıslatıldığı kaptan çıkaraılıp tencereye atılır. Tuz kara biber kekik eklenir. Sonra nohutlar ve etler pişene kadar tencerede pişirilir. Toprak tencere kesinlikle lezzetini artırıyor.Afiyet olsun.