1 Kasım 2013 Cuma

BEŞAMEL SOSLU BÖREK:



Malzemeler:
3 adet yufka
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
1 yemek kaşığı un
Karabiber
Kaşar peyniri
1 yumurta sarısı

YAPILIŞI:
Beşamel Sos:Süt tavaya alınır içine tereyağ ve un eklenir kıvama gelinceye kadar karışıtırılarak pişirilir.Kıvama gelince 1 çay kaşığı kadar karabiber katılır.

Yufkanın biri serilir üzerine beşamel sosun yarısı gezdirilir ve tamamen beşamel sos sürülür.2.yufka serilir bununda üzerine beşamel sos sürülür.3.yufka serilir ve kesilir içine rendelenmiş kaşar peyniri koyulup önce kenarlardan katlanıp sigara böreği tarzında sarılır.Börekler yağlanmış tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülür ve üzerine çörek otu serpilir.200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.
BROKOLİ SALATASI:

MALZEMELER
Brokoli
Karnabahar
1 havuç
2 tane kırmızı biber
Mısır
Zeytinyağ,limon,tuz
 
YAPILIŞI
:Brokoli karnabahar ve havuç yıkanır karnabahar ve brokoli küçük parçalara ayrılır.Dallarından koparılınca görüntüsü daha iyi oluyor.Havuçlar istenilen şekilde doğranır.Ben jülyen(tam olarak böyle mi deniliyor bilmiyorum) doğradım.Haşlama kesinlikle bol suda lakır lakır kaynatma olmamalı:)Bütün vitaminler gidiyor.Buharda haşlama aparatınız varsa buharda haşlayın.Benim aparatım olmadığı için çok az suda rengini soldurmadan az haşladım.Birkaç damla da limon sıktım bunu niye yaptım hiçbir fikrim yok.Sonra közlenmiş biberlerimi soyup doğradım.Haşladığım sebzeleri soğuk suda şokladım.Servis tabağına aldım.Sırasıyla közlenmiş biber ve mısırları ekledim.Üzerine zeytin yağ limon suyu ve tuzla yaptığım sosu döktüm.Salatamız hazır.Son derece sağlıklı ve lezzetli salatamız bir kaç dakika içinde yok olmuştu.Zevkle yiyeceğinizden eminim:)Afiyet olsun.