BİŞİ
Malzemeler:
•1 su bardağı oda ısısında yoğurt
•1 adet oda ısısında yumurta
•1 çay kaşığı karbonat
•Alabildiği kadar un
•Tuz,su
Yapılışı:
•Derin bir kabın içerisine unumuzu karbonatla karıştırıp koyuyoruz ortasını havuz şeklinde açıp yumurta ve yoğurdumuzu tuzumuzu koyup kulak memesi yumuşaklığında yoğuruyoruz.
•Hamurumuzu 15 dakika dinlendirdikten sonra yarım santim kalınlıkta açıyoruz. Bardakla veya kalıpla kesebilirsiniz isterseniz de dilimleyerek kare olarak kesebilirsiniz.Ben kenarlarına çatalla şekil verdim.
•Hamurlarımızı kızgın olan yağda arkalı önlü iki tarafını kızartıyoruz. Afiyet olsun
Not:Hamurları kızartırken çabuk çevirmeye dikkat edin çabuk yanıyor.