2 Ekim 2013 Çarşamba

BİŞİ
 
 
 


Malzemeler:
•1 su bardağı oda ısısında yoğurt
•1 adet oda ısısında yumurta
•1 çay kaşığı karbonat
•Alabildiği kadar un
•Tuz,su

Yapılışı:
•Derin bir kabın içerisine unumuzu karbonatla karıştırıp koyuyoruz ortasını havuz şeklinde açıp yumurta ve yoğurdumuzu tuzumuzu koyup kulak memesi yumuşaklığında yoğuruyoruz.
•Hamurumuzu 15 dakika dinlendirdikten sonra yarım santim kalınlıkta açıyoruz. Bardakla veya kalıpla kesebilirsiniz isterseniz de dilimleyerek kare olarak kesebilirsiniz.Ben kenarlarına çatalla şekil verdim.
•Hamurlarımızı kızgın olan yağda arkalı önlü iki tarafını kızartıyoruz. Afiyet olsun

Not:Hamurları kızartırken çabuk çevirmeye dikkat edin çabuk yanıyor.
PATATES MANTISI:
 
 




 Malzemeleri:
1 paket yaş maya
2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı tuz...
Aldığı kadar un
1 çay bardağı sıvı yağ

İç Malzeme:
2 Patates Maydanoz
Karabiber,Tuz

Sos için:
Tereyağ,zeytinyağı,
Pul biber,nane

YAPILIŞI:
Hamur yoğrulur. İyice mayalanması beklenir. Mayalandıktan sonra ince olmayan bir hamur açılır. Su bardağı ile yuvarlak şekiller verilerek kesilir. İçine yapılan iç malzemesi konulur. İsteğe göre şekil verilip kapatılır.
Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatılır. Kaynayan suya patatesli hamurlar atılıp haşlanır.Servis tabağına alınır biraz soğuduktan sonra yapılan sos dökülür.Afiyet olsun