AÇMA
Malzemeler
2 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı sıvıyağ
4 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 Paket yaş maya yada kuru maya (ben kuru maya kullandım)
1 yumurta sarısı (üzeri için)
Çörekotu
Alabildiği kadar un
Yapılışı:Hamuru yoğuracağımız kabımızı alıp içerisine maya ve ılık suyumuzu dökelim ve mayamızı yumşatalım.Daha sonra sıvıyağ ,şeker,tuz ve unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuralım.Hamurun yumuşak olması gerekiyor.Hamurun üzerini temiz nemli bir bezle kapatıp 1 saat kadar bekletelim.Hamuru 6 eşit parçaya bölelim.Açmalarınız sert olmasın istiyorsanız büyük parçalar olsun.Yani 6 parça ideal.Örneğin portakal büyüklüğünde olmalı.Hamura istediğimiz şekli verebiliriz.Ben hamuru 15 cm büyüklüğünde uzatıp her iki yöne çevirerek hamuru kıvırdım ve uçlarını birleştirdim.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
18 Kasım 2013 Pazartesi
KISIR
Malzemeler
Malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- 2 adet orta boy domates
- 2 adet orta boy salatalık
- 5-6 adet yeşil soğan
- Marul yaprakları
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı nar ekşisi
- 1 su bardağı sıcak su
- Maydanoz
- Nane
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
Bulguru 1 su bardağı sıcak su ile ıslatalım (suyunu çekecek şekilde). Bu şekilde suyunu çekmesi için 10 dakika bekletelim. Biz bu arada soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayalım. Biber salçasını ekleyelim.Tüm baharatları ekleyelim.
Ayrı bir kaba domates, maydanoz, salatalık marul ve naneyi ince ince doğrayalım. Tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştıralım. Nar ekşisi ve yağ ekleyip tekrar karıştıralım ve servis yapalım. Kısır hazır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)