17 Aralık 2013 Salı

MAKLUBE


MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
2 orta boy patates
1 kase kadar kuşbaşı et
tuz,su
1 yemek kaşığı tereyağ

YAPILIŞI:

Pirinçler yıkanır ıslanması için suya bırakılır.Patatesler yuvarlak yuvarlak doğranıp kızartılır.Etler kuşbaşından daha küçük parçalara ayrılıp kavrulur.Sonra sırayla etler üzerine ıslatılmış pirinçlerin yarısı sonra kızartılmış patatesler dizilir.Daha sona kalan pirinçler eklenir.Tereyağdan küçük parçalar kesilerek tencerenin üzerine konur.Tencereden 1 parmak kadar geçecek şekilde su konur.Ben tam 3 subardağı koydum.Sonra tuz koyup tencerenin ağzı kapatılarak kısık ateşte pişirilir.Suyu çekilip pişen pilav biraz dinlendirilir sonra servis edilecek tepsiye ters çevrilir.Kenarlarını istediğiniz şekilde salatalarla süsleyin.Afiyet olsun.
Not:Tencereniz çevirmeye müsait olmalı tencere kolları yukarı bakıyorsa çevirmek zor olabilir ben tencerenin kolların sökmek zorunda kaldım:)Sonra geri taktım tabi ki.Ama bu lezzet için değerdi doğrusu.....
KAŞARLI PATATES
Malzemeler
2 orta boy patates
1 adet sivri beber
sucuk
Rendelenmiş kaşar
Yapılışı:
Patatesleri küp küp doğruyoruz çok az yağda patatesleri kızartıyoruz. Minik minik doğranmış biber ve sucukları ekliyoruz sucuk ve biberde pişince üzerine rendelenmiş kaşar ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak kaşarların erimesini sağlıyoruz. Afiyet olsun.