KURU DOLMA
Malzemeler:
30 tane karışık patlıcan kabak ve biber
kurutmasıHarcı için
400 gr pirinç2 adet soğan2
adet domates1 yemek kaşığı biber
salçası5 diş sarımsakMaydanoz1 tatlı
kaşığı şekerZeytinyağTuz, karabiber,kekik,naneLimon suyu veya nar ekşisiSos için:1 yemek kaşığı biber salçası
5 diş sarımsak
kurutulmuş reyhan veya nane
Yapılışı:
Dolmalık biberleri ve
patlıcanları yıkayın.Kaynar su koyduğunuz tencereye patlıcanları ve biberleri
koyup, yaklaşık 20 dakika bekletin.Daha sonra suyunu süzün ve tekrar sıcak su
ekleyip bir iki taşım kaynatın.Kaynar sudan çıkardıktan sonra soğuk sudan
geçirip, suyunu süzün.
O sırada ayrı bir kaba yıkayıp,süzdüğünüz
pirinci,limon suyunu(nar ekşisini),küçük küçük doğradığınız soğanı,maydanozu domatesi ,sarımsakları şekeri,tuzu ve baharatları da ekleyip
karıştırın.Biberleri ve patlıcanları hazırladığınız içle 1 parmak boşluk kalacak şekilde
doldurun.Ağız kısımlarını kuru domatesle kapatın.Hazırladığınız dolmaları
tencereye dizin.
Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup orta ateşte pişirin.
Üzerinin sosunu ise yağda salçayı biraz kavurun ezilmiş sarımsakları ve kurutulmuş reyhan ya da naneyi ekleyip tenceredeki dolmaların üzerine ekleyin ve böyle 5 dk kadar daha pişirin sos tamamen yayılıyor ve harika bir lezzet oluyor.Afiyet olsun.