14 Kasım 2013 Perşembe

GAVURDAĞI SALATASI
Malzemeler
  • domates
  • sivri biber
  • soğan
  • maydanoz
  • ceviz
  • salatalık
  • limon
  • nar ekşisi
  • z.yağı
Hepsini çok küçük küçük doğrayıp karıştırıyoruz. En son z.yağı, limon ve nar ekşisini ekliyoruz .Aslında orjinalinde salatalık yok.Ama salatalıklı ayrı güzel oluyor.Afiyet olsun.
 
KURU DOLMA

Malzemeler:
30 tane karışık patlıcan kabak ve biber kurutması
Harcı için
400 gr pirinç
2 adet soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
5 diş sarımsak
Maydanoz
1 tatlı kaşığı şeker
Zeytinyağ
Tuz, karabiber,kekik,nane
Limon suyu veya nar ekşisi

Sos için:1 yemek kaşığı biber salçası
5 diş sarımsak
kurutulmuş reyhan veya nane

Yapılışı:
Dolmalık biberleri ve patlıcanları yıkayın.Kaynar su koyduğunuz tencereye patlıcanları ve biberleri koyup, yaklaşık 20 dakika bekletin.Daha sonra suyunu süzün ve tekrar sıcak su ekleyip bir iki taşım kaynatın.Kaynar sudan çıkardıktan sonra soğuk sudan geçirip, suyunu süzün.

O sırada ayrı bir kaba yıkayıp,süzdüğünüz pirinci,limon suyunu(nar ekşisini),küçük küçük doğradığınız soğanı,maydanozu domatesi ,sarımsakları şekeri,tuzu ve baharatları da  ekleyip karıştırın.Biberleri ve patlıcanları hazırladığınız içle 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.Ağız kısımlarını kuru  domatesle kapatın.Hazırladığınız dolmaları tencereye dizin.
 Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup orta ateşte pişirin.
Üzerinin sosunu ise yağda salçayı biraz kavurun ezilmiş sarımsakları ve kurutulmuş reyhan ya da naneyi ekleyip tenceredeki dolmaların üzerine ekleyin ve böyle 5 dk kadar daha pişirin sos tamamen yayılıyor ve harika bir lezzet oluyor.Afiyet olsun.