27 Kasım 2013 Çarşamba

KOLAY MANTI:



 MALZEME:

2-3 Kase un
1 Yumurta
Yeterince su
Biraz tuz
 
İÇ MALZEME:
250 gr kıyma
1 iri soğan
tuz
biraz maydanoz
karabiber
 
ÜZERİNE:
Sarmısaklı yoğurt veya salçalı sos
 
YAPILIŞI:
İlk önce sert bir hamur yoğrulur.Çok ince olmıyacak şekilde açılır.İçi eşit aralıklarla yerleştirilir.Üzerine bir hamur daha serilip kare kare kesilir.Kaynamış tuzlu suya atılıp haşlanır.Üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür en üstede sos dökülüp servis yapılır.Yoğurtsuz sade soslu da gayet güzel denemelisiniz.Afiyet olsun.


KAŞARLI MANTARLI PATATES


MALZEMELER:

  • 2-3 tane patates
  • 1 tane kuru soğan
  • Mantar
  • Tereyağı
  • Kaşar peyniri
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber

YAPILIŞI:Patatesleri soyup soğanlarla birlikte yarım ay şeklinde doğrayalım.Tencereye alıp yağ,tuz ve karabiber ekleyip 5 dakika kadar soteleyelim.Sonra fırın kabına yayıp üstüne sapları çıkarılmış mantarları dizelim.Mantarların ortalarına tereyağı koyup ısıtılmış orta dereceli fırına verelim.İyice pişip hafif kızarmaya başlayınca üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpip bir kaç dakika daha fırında kaşarların erimesi için bekletelim.Sıcak servis yapalım...