28 Eylül 2013 Cumartesi

GÖZLEME






Malzemeler:
3 yufka
Ispanak,peynir
1 soğan...
2 tatlı kaşığı toz biber
tuz,yağ,tereyağ
Yapılışı:Ispanaklar küçük küçük doğranır.Tencerede küçük doğranan soğan biraz kavrulur.Üzerine ıspanaklar eklenir biraz kavrulup tuz ve toz biber eklenir soğmaya bırakılır.Açılan yufkaların içine ıspanak harcı ve peynir serilir gözleme katlama tekniğiyle gözlemeler katlanır aralarına tereyağ sürülür.Saçta veya teflon tavada kızarana kadar pişirilir.Tereyağ gezdirilir.Afiyet olsun.

FİNCAN KEK








Malzemeler:

- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt...
- 1.5 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu

Önce yumurtanın içine şekeri ekleyip, bir süre çırpın. Ardından bütün malzemeler konur ve iyice çırpılır. 6 adet neskafe fincanı yağlanır. (Kekte yağ olmadığından, mutlaka iyice yağlayın; yoksa yapışır.) Kek hamuru ile, fincanların yarısını doldurun. Yayvan bir tencereye fincanları dizin. Fincanların yarısına gelecek şekilde ılık su ekleyin.
Tencerenin ağzı açık bir şekilde, su kaynayana kadar bekleyin. Kaynayınca tencerenin kapağını kapatın. Ağzını hiç açmadan, kısık ateşte 20 dakika pişirin. Altını kapattıktan sonra, 15 dakika kapağı açmadan dinlendirin.Not: İsterseniz, fincanlara kek hamurunu dökmeden önce, topkeklerin altına konulan kağıtlardan koyabilirsiniz. Ben öyle yaptım çünkü fincan temizleme zahmeti ortadan kalkıyor.Keklerin üzerini süslemek yaratıcılığınıza kalmış.İçine çikolat sosu sıkıp brovni gibi,de yapabilirsiniz.Ben krem şantiyle süsleyip üzerine üzüm yerleştirdim.Afiyet olsun

KUMPİR
 
 
Malzemeler:
Büyük boy patates
Kaşar,tereyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 havuç
1 küçük patates
mısır,zeytin,sosis
ketçap
Yapılışı:Büyük boy patatesler fırında tüm olarak pişirilir.Havuç ve patates biraz diri kalacak şekilde kaynatılır.Yoğurt ve mayonez karıştırılır içine haşlanmış patates ve havuç eklenir.Pişen patatesler fırından çıkarılıp ortadan açılır.Tereyağ ve kaşar içine konup iyice erimesi sağlanır.Sonra üzerine yapılan mayonezli karışım koyulur.Sırayla arzuya göre mısır,sosis,zeytin eklenir.Ketçap dökülüp afiyetle yenir.
TAVUK TUTAK


Fotoğraf: Tavuk tutak
TEREYAĞ NASIL SAKLANIR.




 Trabzondan gelen tereyağlarım doğal olarak çok değerli nasıl uzun süre ve pratik bir kullanım sağlarım diye düşünürken minik minik tek kullanımlık şekilde kesip streç filmle kaplamak aklıma geldi.Kesinlikle çok sağlıklı ve pratik:)Fotoğraf: Tereyağ nasıl saklanır.
Trabzondan gelen tereyağlarım doğal olarak çok değerli nasıl uzun süre ve pratik bir kullanım sağlarım diye düşünürken minik minik tek kullanımlık şekilde kesip streç filmle kaplamak aklıma geldi.Kesinlikle çok sağlıklı ve pratik:)