30 Eylül 2013 Pazartesi


FIRIN SÜTLAÇ
 



 Malzemeler
• 1/2 su bardağı pirinç
• 3 su bardağı su
• bir tutam tuz
• 1 litre süt...
• 1,5 yk. pirinç unu
• 1 su bardağı şeker
• 1 yumurtanın sarısı
• 1 paket vanilya
Yapılışı
Pirinçleri iyice yıkıyoruz, su ve bir tutam tuz ilave edip, pirinçler yumuşayana kadar pirişiriyoruz. 1 litre sütten küçük bir cezve veya tavaya süt ayırıp içine pirinç ununu ekliyoruz. Tavayı ocakta en kısığa alıp, koyulaşana kadar karıştırıyoruz. Tenceredeki haşladığımız pirinçler de iyice yumuşayınca, sütünü ve şekerini ekleyip kaynayana kadar orta ateşte karıştırıyoruz. Kaynayan sütümüze tavadıki pirinç unu ve süt karışımını ekleyip 5-6 dakika daha karıştırarak pişiriyoruz. En son vanilyayı katıp ocağı kapatıyoruz. Sütlaçtan 1-1,5 kepçe kadar 1 kaseye alıyoruz ve yumurta sarısını ekleyerek iyice çırpıyoruz. Kalan sütlaçları küçük kaplara bölüştürüp, üzerine yumurtalı sütlaçtan gezdiriyoruz. Kapları önceden ısıtılmış 200 derece fırına yerleştiriyoruz.
Not: Sütlaçları fırınlarken mutlaka tepsinin içine su koyup, fırına dayanıklı kaplarınızı (güveç veya alüminyum kap) tepsinin içine veya ızgara üzerine koyun. Eğer sütlacınızın kıvamı koyuya yakınsa fırınlamayın, yoksa iyice kuruyabilir.

 
ACUR TURŞUSU
 



Tüm Malzermeler:
4 kilo acur
-5 lt hazır su
- 50 gr limontuzu
-750 sirke
-5 diş sarımsak
-75 gr tuz
-8 kiloluk su şişesi
Yapılışı:
Acurlar güzelce yıkanır.Su şişesine konur.5 hazır su limon tuzu ve kaya tuzuyla iyice eritilir içine sirke konup karıştırılır.Yapılan su karışımı acur şişesine dökülür.Soyulan sarımsaklar şişeye konup su şişesinin ağzı sıkıca kapatılır.Turşu 15 güne kadar olur.Afiyet olsun.Tarif için Metin Görcü'ye TEŞEKKÜRLER.
EVDE TAVUK DÖNER





Malzemeler
•2 adet tavuk göğsü
•1 adet orta boy soğan...
•Yarım çay bardağı zeytinyağı
•Yarım tatlı kaşığı salça
•Kekik, karabiber, kimyon, yenibahar
YAPILIŞI
•Tavuk göğüslerini mümkün olduğu kadar ince filetolar olacak şekilde dilimleyin.
•Bir kaba soğanı rendeleyin. Yağ, salça, baharatları karıştırın.
•Tavuk filetoları bu karışıma bulayıp, bir streç film üzerine uzunlamasına kat kat dizin.
•Rulo haline getirip kenarlarını kapatın. Buzluğa kaldırın
•2-3 saat sonra çıkarıp ince ince dilimler halinde doğrayın.
•Tavaya biraz yağ koyup kızdırın.
•Doğradığınız dönerin tavanın dibini kaplayacak kadarını tavaya alın. Harlı ateşte pişirin.AFİYET OLSUN.