ZEYTİNYAĞLI FASULYE
Malzemeler:
- 1 kg. taze fasulye
- 2 orta boy soğan
- 4-5 adet domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 2 su bardağı su
Fasuleyi ayıklayıp ince ince dilimleyin yıkayıp bir tencereye yerleştirip üzerine ice doğuranmış soğanı, rendelenmiş olan domatesi koyun. Tuzu, şekeri ve zeytinyağını ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşde fasulyeler renk değiştirinceye kadar pişirin. Kapağı kaldırıp suyunu ilave edin, kapağını tekrar kapatın yine ağır ateşte 1 saat pişirin. Yemek pişince tencereyi ateşten alın, kapağını açmadan soğumaya bırakın. İsteğe göre ılık yada tamamen soğuk servis yapılabilir. Afiyet olsun.