MALZEMESİ : 2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı tozşeker
1,5 su bardağı irmik
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1/2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için : 3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
YAPILIŞI :
Şerbeti için : 3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
YAPILIŞI :
* Şeker ve su karıştırılıp kaynamaya başlayınca 10.dkkaynatıp limon suyunu sıkarak ocağın altı kapatılır ve ılınmaya bırakılır.
* Yumurta ve şeker iyice çırpılır.devamında yoğurt ve sıvıyağda eklenip çırpılmaya devam edilir.irmik,vanilya,portakal kabuğu rendesi ve kabartma tozu eklenip çırpıldıktan sonra yağlanmış yuvarlak borcama dökülür.180 derecede kızarıncaya kadar ( yaklaşık 25 dk ) pişirilir.fırından çıkrınca tatlı sıcak şerbet ılık olacak şekilde birbiriyle buluşturulur.buzdolabında 1-2 saat soğuttuktan sonra fındık,ceviz,hindistan cevizi ya da fıstık ile servis
edilir.