11 Aralık 2013 Çarşamba

MAYALI EKMEK

MALZEMELER
Un
Ilık su
1 paket yaşmaya
1 çay kaşığı tuz
2 kaşık yoğurt
sıvıyağ

YAPILIŞI:
Ilık suyla mayayı eritin tuzunu atın.Azar azar un ilave ederek yumşak ele yapışacak şekilde bir hamur yoğurun.Yaşlaşık 20 dk.hamuru bekletin.Kalıbınızı yağlayıp yamuru kalıba yayın.Benim teflon karnıyarık tencerem vardı kulplarını çıkardım fırın kabı yaptım.Teflonda kekin,böreğin daha iyi piştiğine inanıyorum.Tecrübeme dayanarak borcamda kek yapmayı düşünmüyorum artık.Ne zaman yapsam ya iyi kabarmıyor ya şekli yamuk yumuk oluyor:) Neyse tarife devam.Kalıba yerleştirdiğimiz hamurun üzerine yoğurt sıvıyağla karışım yapıp üzerine sürün.Çörekotu ve susam ekleyip biraz sıvıyağ gezdirin.170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.Kahvaltılarda,yemeklerin yanına oldukça lezzetli bu ekmeği tavsiye ediyorum.Benim genelde yapma nedenim ekmek almaya gitmek çok zorumuza gittiğinde sıcacık evi bırakmak zor geldiğinde yapıyorum:)Bu tarifi uygulamak ekmek almaktan daha kolay geliyor nedense.Sıcacık sofranızda afiyetle....