6 Kasım 2013 Çarşamba

EV MAKARNASI

Malzemeler:
Ev makarnası
Domates
Soğan
Biber
Biber salçası
1 diş sarımsak
Kurutulmuş reyhan

Yapılışı:
Ev makarnası yumşayacağı kadar su konur suyun tamamen çekmesi beklenir.Tamamen suyunu çeken makarna ocaktan alınır.Tavada sırayla soğan sarımsak ve biber kavrulur.Sonradan domates eklenir biraz kavrulur salçası eklenir.Sonra sosun üzerine haşlanan makarnalar eklenir ve kuru reyhan serpilir.Bence makarnanın olmazsa olmazlarından reyhan.Tadına başka bir güzellik veriyor.Afiyet olsun.
HAŞLAMA
Malzemeler:Kemikli et
Patates
Havuç
su
 
Yapılışı
Et önce yıkanır ve düdüklü tencereye alınır.1 saat kadar et ve su düdüklü tencerede orta ateşte pişirilir.Daha sonra tencereye patates havuç ve tuz eklenir 5 dk kadar kaynatılır.Sonra üzerine pulbiber,karabiber eklenir limon sıkılır.Özellikle soğuk algınlıyla başetmeye çalışırken yenmesi gerekir diye düşünüyorum.Afiyet olsun.