5 Aralık 2013 Perşembe

SİMİT KENARLI DOLGULU PİZZA




MALZEMELER:
Hamuru için:
5 bardak un
5 kaşık zeytinyağ yada 2 kaşık eritilmiş tereyağ
bir tatlı kaşığı tepeleme kuru maya
bir tatlı kaşığı toz şeker
bir tatlı kaşığı tepeleme tuz
1,5 bardak ılık su
 
Sosu için:
1 yemek kaşığı salça
kekik,
1 yemek kaşığı yağ
 
Üst malzemeler
Kaşar dışında herşey isteğe bağlı Ben kızımıda düşünerek kaşar ve sucuk dışında bir şey eklemedim.


 Yapılması

Kase içine 1.5 bardak ılık su, şeker ve mayayı koyun karıştırın.10 dk dinlendirin Yoğurma kabı içine 5 bardak unu eleyerek koyun unun ortasını havuz gibi havuz gibi açınKase içindeki mayayı boşaltın.Tuz ve zeytinyağı dökün.Havuzun orta yerinden başlayarak hamuru yoğurun.Hamurunuz 20 dk kadar bekleyince mayaya gelecektir.
Hamuru merdane yardımıyla yuvarlak bir şekilde açıyoruz.Şekildeki gibi kenarlarına rendelenmiş kaşar koyup kapatıyoruz.Kenar kısımlarına yumurta sarısı sürüp üzerine susam serpiyoruz.Hamurun üzerine hazırladığımız salçalı sosu ekleyip malzemeleri istediğimiz şekilde yerleştirip fırına veriyoruz.Yaklaşık 25 dk kadar pişiyor.
 
Not: Üzerinden sıcaklık veren fırında dikkatli olunmalı kaşarlar yanabilir.Böyle bir fırınınız varsa üst sıcaklığını en son 5 dk kadar açın.Afiyet olsun.
KEREVİZ ÇORBASI


MALZEMELER

1 adet büyük boy kereviz
 2 adet orta boy havuç
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 kahve fincanı  sıvıyağ
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
2 litre su
Çeyrek demet ince kıyılmış maydanoz
tuz, tavuk ya da et bulyon
YAPILIŞI
Kereviz, havuç, soğan, sarımsak  kabuklarını soyun. Havucu rendeleyin soğanı sarımsağı doğrayın. Kerevizi doğrarken birazda yapraklarını ekleyin. Tencereye  su, sıvıyağ ve sebzeleri koyup sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika kaynatılır Bir tavada margarini eritip üzerine un ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar orta dereceli ateşte kavurun. Tencereye kavrulmuş un ve et bulyon ilave edin. Karıştırdıktan sonra 5 dakika daha kaynatın. Tencere ocaktan indirilip kıyılmış maydanoz ve tuz ilave edilir. Afiyet olsun.