13 Ocak 2014 Pazartesi

PİRİNÇLİ PIRASA YEMEĞİ
 
  • 500 gr pırasa
  • 1 adet ince havuç
  • 3 adet domates yada sadece yarım kaşık domates salçası
  • 1adet orta boy soğan
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı (dilerseniz azaltabilirsiniz)
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı pirinç


  • Pırasalar bir parmak eninde havuçlar biraz daha ince şekilde doğranır.
    Tavaya yağ alınır içine soğan ince ince doğranır. İçine domatesler rendelenir veya salçayla birlikte kavrulur. 3-4 dk sonra pırasa ve havuç eklenir. Onlarda bir süre kavrulur. Sonra pirinç eklenir bir süre de pirinçle kavrulduktan sonra suyu ve tuzu eklenip tencerenin ağzı kapanır. Önce orta ateşte bir süre sonra altı kısık şekilde sebzeler ve pirinçler pişip suyu özleşene kadar pişirilir.Yerken üzerine limon sıkmayı unutmayın.Afiyet olsun.