12 Aralık 2013 Perşembe

ETLİ DÖĞME PİLAVI
MALZEMELER:
  • yarım kilo kemikli koyun eti (boyun)
  • su bardağı dövme(buğday)
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı salça
  • tuz, karabiber (arzu edilen kadar)
YAPILIŞI:
Yağın yarısını tencereye koyun. Etleri soteleyin. Salça, su ve tuz ekleyin. Etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Süzerek suyunu ayırın. Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün haşlayıp süzün. Ayırdığınız et suyundan başka bir tencereye 2 su bardağı koyun. Kaynayınca buğdayı ilave edin. Kısık ateşte et suyunu çekene kadar pişirin. Pilavın üzerine yerleştirin. Üzerine karabiber serpin. Servis yapın.Afiyet olsun.