MALZEMELER
- 4 yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un (dolu dolu değil)
- 2 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı türk kahvesi(yoğun kahve tadı sevmeyenler 1 yemek kaşığı koyabilirler)
- Bir parça margarin yada tereyağı
- Derin bir çırpma kabına 4 yumurtamızı kırıp şekerini ilave ediyoruz.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra diğer sıvı malzelerimizi ilave edip tekrar çırpıyoruz.
- En son olarak unumuzu vanilyamızı ve kabartma tozumuzu karışımın içine eleyerek ekliyor ve iyice karışmasını sağlıyoruz.
- Yağladığımız borcama karışımımızı döküp,180 derecelik(fırına göre değişebilir)fırında içini çekene kadar pişiriyoruz.
- Sosumuz için tencereye tüm malzemeleri koyup karıştırdıktan sonra bir taşım kaynatıyoruz.
- Kekimiz fırından çıkıp ılındıktan sonra dilimleyip üzerine ılınmış durumda olan sosumuzu eşit bir şekilde yayıyoruz.
- Üzerini arzu ettiğimiz şekilde süsleyip servise sunuyoruz.