24 Kasım 2013 Pazar

BROVNİ
 
 

Malzemeler:
•    2su bardağı toz şeker
•    1 su bardağı sıvı yağ
•    1 su bardağı süt
•    1 paket vanilya
•    1 paket kakao (25 gr)
•    3 yumurta
•    1 paket kabartma tozu
•    Alabildiğince un
Yapılışı: Süt, şeker sıvı yağ, vanilya ve kakaoyu bir kapta şekerler eriyinceye kadar çırpın. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın. Kalan karışıma yumurtaları kırıp çırpın. Daha sonra ise kabartma tozu ve göz kararı unu da ekleyip iyice çırpın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış fırın tepsisine döküp, fırına verin. Kekin düzgün bir şekilde piştiğini kontrol edebilmek için kürdandan yardım kürdan temiz bir şekilde çıkarsa kekiniz pişmiş demektir. Piştikten sonra ise kekin soğumasını bekleyin ve dilimleyerek üzerine sosunu dökün.