Malzemeler
- 3
yumurta
- 1 su
bardağı toz şeker
- 125
gr. tereyağı
- 1 su
bardağı orta kıvamlı yoğurt
- 1
tatlı kaşığı sirke
- 1 su
bardağı kuru üzüm
- 1
portakal kabuğu rendesi
- 2 su
bardağı un (silme olacak)
- 1
paket kabartma tozu
- Üzümleri
bulamak için: 1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağına yakın susam(olmasa da olur)
-
YAPILIŞI:
- Yumurta
ve şekeri beyazlayana kadar çırpın.
- Portakal
kabuğu rendesi, yoğurt, eritilip ılıtılmış tereyağı ve sirkeyi ekleyip
karıştırın.
Un ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın.
- Önceden
yıkanıp kurutulmuş kuru üzümü bölebildiğiniz kadarını yarıya bölün.
Nişastayı üzerine serpip kabı sallayarak nişastaya bulayın.
- Üzümün
üçte birini hamura ekleyip karıştırın.
- Kek
kalıbını tereyağıyla yağlayıp her tarafına susam serpin.
- Hamurun
yarısını kalıba dökün. Üzerine kalan üzümün yarısını serpiştirin.
- Kalan
hamuru da döküp, üzümün hepsini en üste serpin.
- Tahta
kaşıkla hafifçe bastırarak üzümlerin hamura çok az batmasını sağlayın.
- 170
derecelik turbo fırına (soğuk-sıcak farketmez) keki sürün.
- Üzeri
kızarmaya başlayınca ısıyı 150 ye düşürün.
- 15-20
dakika daha bu şekilde pişirin. Toplam 45-50 dakika pişecek.
- Kalıptan
çıkarıp 20 dakika kadar dinlendirin. Dilimleyerek servis edin.
- Afiyet olsun.