28 Eylül 2013 Cumartesi

FİNCAN KEK








Malzemeler:

- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt...
- 1.5 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu

Önce yumurtanın içine şekeri ekleyip, bir süre çırpın. Ardından bütün malzemeler konur ve iyice çırpılır. 6 adet neskafe fincanı yağlanır. (Kekte yağ olmadığından, mutlaka iyice yağlayın; yoksa yapışır.) Kek hamuru ile, fincanların yarısını doldurun. Yayvan bir tencereye fincanları dizin. Fincanların yarısına gelecek şekilde ılık su ekleyin.
Tencerenin ağzı açık bir şekilde, su kaynayana kadar bekleyin. Kaynayınca tencerenin kapağını kapatın. Ağzını hiç açmadan, kısık ateşte 20 dakika pişirin. Altını kapattıktan sonra, 15 dakika kapağı açmadan dinlendirin.Not: İsterseniz, fincanlara kek hamurunu dökmeden önce, topkeklerin altına konulan kağıtlardan koyabilirsiniz. Ben öyle yaptım çünkü fincan temizleme zahmeti ortadan kalkıyor.Keklerin üzerini süslemek yaratıcılığınıza kalmış.İçine çikolat sosu sıkıp brovni gibi,de yapabilirsiniz.Ben krem şantiyle süsleyip üzerine üzüm yerleştirdim.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder