28 Eylül 2013 Cumartesi

KUMPİR
 
 
Malzemeler:
Büyük boy patates
Kaşar,tereyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 havuç
1 küçük patates
mısır,zeytin,sosis
ketçap
Yapılışı:Büyük boy patatesler fırında tüm olarak pişirilir.Havuç ve patates biraz diri kalacak şekilde kaynatılır.Yoğurt ve mayonez karıştırılır içine haşlanmış patates ve havuç eklenir.Pişen patatesler fırından çıkarılıp ortadan açılır.Tereyağ ve kaşar içine konup iyice erimesi sağlanır.Sonra üzerine yapılan mayonezli karışım koyulur.Sırayla arzuya göre mısır,sosis,zeytin eklenir.Ketçap dökülüp afiyetle yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder