MALZEMELER:
Hamuru için:
5 bardak un
5 kaşık zeytinyağ yada 2 kaşık eritilmiş tereyağ
bir tatlı kaşığı tepeleme kuru maya
bir tatlı kaşığı toz şeker
bir tatlı kaşığı tepeleme tuz
1,5 bardak ılık su
Sosu için:
1 yemek kaşığı salça
kekik,
1 yemek kaşığı yağ
Kase içine 1.5 bardak ılık su, şeker ve mayayı koyun karıştırın.10 dk dinlendirin Yoğurma kabı içine 5 bardak unu eleyerek koyun unun ortasını havuz gibi açın.Kase içindeki mayayı boşaltın.Tuz ve zeytinyağı dökün.Havuzun orta yerinden başlayarak hamuru yoğurun.Hamurunuz 20 dk kadar bekleyince mayaya gelecektir.Küçük parçalar koparıp elinizle yaslayın.Üzerine hazırladığınız sosu sürüp malzemeleri yerleştirin.Isıtılmış 170 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin.Afiyet olsun.
Üst malzemeler
Sivri biber,sucuk,domates
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder