10 Aralık 2013 Salı


AYVA TATLISI

4 tane orta büyüklükde ayva. ( Kabukları soyulmuş, çekirdekli kısmı çıkarılmış, dört parçaya bölünmüş.)
1 su bardağı toz şeker.
su.
çok az gıda boyası.
Krem şanti
1 su bardağı süt
 
YAPILIŞI:
Ayva larımızı tenceremize yerleştirelim, üzerine toz şekeri serpelim. Ayvaların üzerini örtecek kadar su ileve edelim ayvanın çekirdeklerini tencerenin içine atıp pişirmeye bırakalım. Çekirdekler suyunu jöleli bir kıvama getiriyor. Mutlaka atın unutmayın. Ayvaların piştiğinden emin olunca çay kaşığının ucu ile gıda boyası ekleyelim ve boyanın ayvaları ve suyunu kırmızı renge boyamasını sağlayalım.
Ayva tatlımız rengini alıp suyu koyulaşınca servis tabağına alıp soğumasını bekleyelim. Bir bardak sütle krem şantiyi hazırlayalım. Servis yaparken üzerine koyalım. Krem şantiyi sevmeyenler için kaymak tavsiye ederim. O da çok güzel olur. Görselliğini artırmak içinse üzerine antep fıstığı eklenebilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder