Malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- 2 adet orta boy domates
- 2 adet orta boy salatalık
- 5-6 adet yeşil soğan
- Marul yaprakları
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı nar ekşisi
- 1 su bardağı sıcak su
- Maydanoz
- Nane
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
Bulguru 1 su bardağı sıcak su ile ıslatalım (suyunu çekecek şekilde). Bu şekilde suyunu çekmesi için 10 dakika bekletelim. Biz bu arada soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayalım. Biber salçasını ekleyelim.Tüm baharatları ekleyelim.
Ayrı bir kaba domates, maydanoz, salatalık marul ve naneyi ince ince doğrayalım. Tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştıralım. Nar ekşisi ve yağ ekleyip tekrar karıştıralım ve servis yapalım. Kısır hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder