18 Kasım 2013 Pazartesi

AÇMA



Malzemeler
2 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı sıvıyağ
4 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 Paket yaş maya yada kuru maya (ben kuru maya kullandım)
1 yumurta sarısı (üzeri için)
Çörekotu
Alabildiği kadar un

Yapılışı:Hamuru yoğuracağımız kabımızı alıp içerisine maya ve ılık suyumuzu dökelim ve mayamızı yumşatalım.Daha sonra sıvıyağ ,şeker,tuz ve unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuralım.Hamurun yumuşak olması gerekiyor.Hamurun üzerini temiz nemli bir bezle kapatıp 1 saat kadar bekletelim.Hamuru 6 eşit parçaya bölelim.Açmalarınız sert olmasın istiyorsanız büyük parçalar olsun.Yani 6 parça ideal.Örneğin portakal büyüklüğünde olmalı.Hamura istediğimiz şekli verebiliriz.Ben hamuru 15 cm büyüklüğünde uzatıp  her iki yöne çevirerek hamuru kıvırdım ve uçlarını birleştirdim.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder