17 Kasım 2013 Pazar

ÜZÜMLÜ KEK




Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 125 gr. tereyağı
  • 1 su bardağı orta kıvamlı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı un (silme olacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Üzümleri bulamak için: 1 yemek kaşığı nişasta
Kek kalıbının içini kaplamak için:
1 çay bardağına yakın susam(olmasa da olur)

    YAPILIŞI:

  • Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın.
  • Portakal kabuğu rendesi, yoğurt, eritilip ılıtılmış tereyağı ve sirkeyi ekleyip karıştırın.

Un ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın.
  • Önceden yıkanıp kurutulmuş kuru üzümü bölebildiğiniz kadarını yarıya bölün. Nişastayı üzerine serpip kabı sallayarak nişastaya bulayın.
  • Üzümün üçte birini hamura ekleyip karıştırın.
  • Kek kalıbını tereyağıyla yağlayıp her tarafına susam serpin.
  • Hamurun yarısını kalıba dökün. Üzerine kalan üzümün yarısını serpiştirin.
  • Kalan hamuru da döküp, üzümün hepsini en üste serpin.
  • Tahta kaşıkla hafifçe bastırarak üzümlerin hamura çok az batmasını sağlayın.
  • 170 derecelik turbo fırına (soğuk-sıcak farketmez) keki sürün.
  • Üzeri kızarmaya başlayınca ısıyı 150 ye düşürün.
  • 15-20 dakika daha bu şekilde pişirin. Toplam 45-50 dakika pişecek.
  • Kalıptan çıkarıp 20 dakika kadar dinlendirin. Dilimleyerek servis edin.
  • Afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder