5 Aralık 2013 Perşembe

KEREVİZ ÇORBASI


MALZEMELER

1 adet büyük boy kereviz
 2 adet orta boy havuç
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 kahve fincanı  sıvıyağ
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
2 litre su
Çeyrek demet ince kıyılmış maydanoz
tuz, tavuk ya da et bulyon
YAPILIŞI
Kereviz, havuç, soğan, sarımsak  kabuklarını soyun. Havucu rendeleyin soğanı sarımsağı doğrayın. Kerevizi doğrarken birazda yapraklarını ekleyin. Tencereye  su, sıvıyağ ve sebzeleri koyup sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika kaynatılır Bir tavada margarini eritip üzerine un ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar orta dereceli ateşte kavurun. Tencereye kavrulmuş un ve et bulyon ilave edin. Karıştırdıktan sonra 5 dakika daha kaynatın. Tencere ocaktan indirilip kıyılmış maydanoz ve tuz ilave edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder