27 Kasım 2013 Çarşamba

KOLAY MANTI:



 MALZEME:

2-3 Kase un
1 Yumurta
Yeterince su
Biraz tuz
 
İÇ MALZEME:
250 gr kıyma
1 iri soğan
tuz
biraz maydanoz
karabiber
 
ÜZERİNE:
Sarmısaklı yoğurt veya salçalı sos
 
YAPILIŞI:
İlk önce sert bir hamur yoğrulur.Çok ince olmıyacak şekilde açılır.İçi eşit aralıklarla yerleştirilir.Üzerine bir hamur daha serilip kare kare kesilir.Kaynamış tuzlu suya atılıp haşlanır.Üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür en üstede sos dökülüp servis yapılır.Yoğurtsuz sade soslu da gayet güzel denemelisiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder