25 Aralık 2013 Çarşamba

GÜLEN YÜZ PİZZA
MALZEMELER
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  •  1 çay bardağı yoğurt
  • 1,5 çay bardağı peynir(kaşar veya beyaz peynir)
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket instant kuru hamur mayası
  • Alabildiği kadar un(6-7 çay bardağı)
  • Üzeri için;
    • 1 kase çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
    • 1 domates
    • 1 yumurta sarısı
    • Kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
    YAPILIŞI:
    Yoğurma kabına sıvı yağ, yoğurt, yumurta, peynir, tuz,şeker, yarım paket kuru maya, ılık süt koyup çırpma teli ile çırpın. Elediğiniz unu azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur yoğurun. Cevizden büyük parçalar kopartıp elinizde yuvarlayıp çay tabağı büyüklüğünde açın. Yağlanmış fırın tepsisine birbirine değmeyecek şekilde sıralayın, yumurta sarısına bir tatlı kaşığı sıvı yağ koyup karıştırın hamurların üzerine sürün. Resimdeki gibi zeytinlerden göz, domates dilimlerinden ağız yapın. ılık bir yerde veya güneş alan yerde yarım saat mayalanması için bekletin..Hamurlar mayalandığında önceden ısıtılmış fırında pişirin..sık sık kontrol edin ince olduğu için çabuk pişiyor.Afiyet olsun.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder