29 Aralık 2013 Pazar

ELDE AÇMA TEPSİ BÖREĞİ

MALZEMELER:
Un
Su,tuz
Peynir yada çökelek
Soğan
Yağ,biber,tuz
Yoğurt
Susam,çörekotu
YAPILIŞI:
Un su ve tuz  eklenerek ele yapışmayacak şekilde hamur yoğurulur dinlenmesi için üzeri örtülüp bekletilir.Soğanlar yağda kavrulur peynir biber tuz ilave edilerek iç harç yapılır.Hamur 5 parçaya bölünür.Tek tek açılır aralarına iç harçtan koyulur.en son hamur üzerine eklenir.Üzerine yoğurt yağ karışımı sürülür.Susam ve çörekotu serpilip fırına verillir.Üzerini pişene kadar 170 derecelik fırında pişirilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder