MALZEMELER:
- 4
çay bardağı köftelik bulgur
- 1
tane kuru soğan
- 1
çay bardağı isot
- 1
çay bardağı
sıvıyağ
- 2
yemek kaşığı
domates salçası
- 1/2
çay kaşığı karabiber
- 1
çay kaşığı kırmızı tozbiber
- 2
çay kaşığı Urfa'nın kırk türlü baharatı (veya çok az tarçın ve kimyon)
- 2
çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:İsotu ve salçayı bir kaseye alalım.Üzerine 1
çay bardağı kaynar su koyup yarım saat bekletelim.Yoğurma leğenine bulguru,çok
küçük doğranmış veya rendelenmiş soğanı,tuzu,baharatları ve isotlu salçayı
koyup ezerek bulgur yumuşayana kadar yoğuralım.Ya da robota yoğurtalım:)İyice yumuşayan köfteye sıvıyağı
ekleyip bir dakika daha yoğurup sıkmalar yapalım.Yeşillikle ve ayranla servis
yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder