9 Kasım 2013 Cumartesi

BARDAKTA VİŞNE JÖLE
Malzemeler:
1paket vişne jöle
 
Kreması için
2,5 bardak süt
2,5 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 adet muz
YAPILIŞI:Paket vişne jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp(2,5 çaybardağı sıcak su ile karışım karıştırılır daha sonra 2,5 çay bardağı soğuk su daha ilave edilip iyice karıştırılır)
Sonra bardaklara yarıdan az konur buzdolabında önüne bir engel koyup bardaklar yatay gibi olacak şekilde yerleştirilir ki jöle şekildeki gibi durabilsin Jöleli bardaklar 4-5 saat kadar buzdolabında bekletilir.
Kreması için süt,un ve şeker karıştırılır muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.Pişen muhallebinin içine vanilya eklenir karıştırılır.Daha sonra biraz ılıyan muhallebiye muz küçük küçük doğranır. Soğuyan muhallebi bardağa alınır.Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Ben nane ve çilek reçeli tercih ettim.Afiyet olsun.
Not:Muhallebi jöleli bardağa eklenmeden önce iyice soğumalı yoksa jöleyi eritiyor.Şekilde görüldüğü gibi ben biraz acele ettim jöle biraz eridi.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder