PATATES MANTISI:
Malzemeleri:
1 paket yaş maya
2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı tuz...
Aldığı kadar un
1 çay bardağı sıvı yağ
İç Malzeme:
2 Patates Maydanoz
Karabiber,Tuz
Sos için:
Tereyağ,zeytinyağı,
Pul biber,nane
YAPILIŞI:
Hamur yoğrulur. İyice mayalanması beklenir. Mayalandıktan sonra ince olmayan bir hamur açılır. Su bardağı ile yuvarlak şekiller verilerek kesilir. İçine yapılan iç malzemesi konulur. İsteğe göre şekil verilip kapatılır.
Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatılır. Kaynayan suya patatesli hamurlar atılıp haşlanır.Servis tabağına alınır biraz soğuduktan sonra yapılan sos dökülür.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder