7 Ekim 2013 Pazartesi

 

EV MAKARNASI
 
 
Malzemeler
  • un
  • 10 adet yumurta
  • su
  • 1 çorba kaşığı tuz

Yapılışı:
  • Öncelikle yumurtaları derin bir kaseye kırıyoruz ve yoğurma kabına alıyoruz.
  • Yumurtalar kaseyi neresine kadar doldurduysa yine aynı yerine kadar su doldurup suyu da yoğurma kabına aktarıyoruz.
  • Tuzu ekleyip yavaş yavaş un koyarak sert bir hamur yoğuruyoruz.
  • Hamurumuz bir hayli sert olmalı ve 1 saat dinlendirmeliyiz.
  • 1 saat sonra küçük bezelere ayırıp açıyoruz.
  • Açtığımız hamur çok ince olmamalı. 2-3 mm kalınlığında sert bir hamurumuz olacak.
  • Hamurları temiz bir yerde, tezgahta veya sofra bezi üstünde sererek biraz kurutuyoruz.          
  • Hamurlar ne çok kurumalı ne de çok nemli olmalı. Orta karar kolay kesilecek kadar.
  • Yufkaları önce ortadan ikiye sonra üstüste koyup tekrar ikiye kesiyoruz.
  • 2 parmak eninde şeritlere ayırıp üstüste 3-4 tane koyup incecik kesiyoruz.
  • İsterseniz kestikten sonra fırınlayıp biraz kurutabiliriz.                      
  • Kolay gelsin.
  • Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder