EV MAKARNASI
Malzemeler
- un
- 10 adet yumurta
- su
- 1 çorba kaşığı tuz
Yapılışı:
- Öncelikle yumurtaları derin bir kaseye kırıyoruz ve yoğurma kabına alıyoruz.
- Yumurtalar kaseyi neresine kadar doldurduysa yine aynı yerine kadar su doldurup suyu da yoğurma kabına aktarıyoruz.
- Tuzu ekleyip yavaş yavaş un koyarak sert bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamurumuz bir hayli sert olmalı ve 1 saat dinlendirmeliyiz.
- 1 saat sonra küçük bezelere ayırıp açıyoruz.
- Açtığımız hamur çok ince olmamalı. 2-3 mm kalınlığında sert bir hamurumuz olacak.
- Hamurları temiz bir yerde, tezgahta veya sofra bezi üstünde sererek biraz kurutuyoruz.
- Hamurlar ne çok kurumalı ne de çok nemli olmalı. Orta karar kolay kesilecek kadar.
- Yufkaları önce ortadan ikiye sonra üstüste koyup tekrar ikiye kesiyoruz.
- 2 parmak eninde şeritlere ayırıp üstüste 3-4 tane koyup incecik kesiyoruz.
- İsterseniz kestikten sonra fırınlayıp biraz kurutabiliriz.
- Kolay gelsin.
- Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder