MALZEMELER:
- 200 gr domates püresi (alternatif olarak sulandırılmış 4-5 kaşık salça ya da rendelenmiş 3 adet domates de kullanılabilir)
- 2 çorba kaşığı zeytin yağı
- 5 çorba kaşığı un
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı süt
- kekik karabiber kırmızı biber
Domates püresini yağ ile birlikte kavurun. Ocağın sıcaklığını düşürün ve kavrulan karışıma unu yavaş yavaş ekleyin ve un kokusu geçinceye kadar karıştırarak kavurmaya devam edin.
Sıcak suyu yavaş bir şekilde ilave edin. Çorba 4-5 dakika kadar daha kaynadıktan sonra sütü ve baharatı ilave edin. Ocağı iyice kısarak 5 dakika daha kaynatın.
Servis sırasında isteğe göre rendelenmiş kaşar ve kurutulmuş ekmek parçacıkları eklenebilirsiniz.
Çorba yapılırken en önemli nokta sürekli karıştırılması. Çorbanın pütürlü olmaması için özellikle un ve su ekleme aşamalarında karıştırmaya özel olarak dikkat etmek gerekiyor.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder