HAVUÇLU CEVİZLİ KEK
MALZEMELER
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı + 1/3 (bir bardağın üçte biri) su bardağı şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1.5 çay bardağı ceviz
- 1 su bardağı ince rendelenmiş havuç
- 2 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı portakal rendesi
- 2 çay kaşığı tarçınYAPILIŞI:
- Yumurta ve şekeri 3 dakika kadar mikserle çırpın
- Yağı, rendelenmiş havucu ilave edip karıştırın
- Diğer malzemeleri de katıp karıştırın.
- Yağlanıp, unlanmış kek kalıbına hamuru döküp 190 derecelik fırına sürün.
- Kabarmaya başladıktan sonra fırın ısısını 170 dereceye indirin.
- Toplamda yaklaşık 40 dk. pişecek.
- Fırından almadan kürdan batırıp bakın. Kürdan temiz çıkıyorsa kek hazır demektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder