6 Nisan 2015 Pazartesi

HAVUÇLU CEVİZLİ KEK
MALZEMELER
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı + 1/3 (bir bardağın üçte biri) su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı  zeytinyağı
  • 1.5 çay bardağı ceviz
  • 1 su bardağı ince rendelenmiş havuç
  • 2 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı portakal rendesi
  • 2 çay kaşığı tarçın
    YAPILIŞI:
  • Yumurta ve şekeri 3 dakika kadar mikserle çırpın
  • Yağı, rendelenmiş havucu ilave edip karıştırın
  • Diğer malzemeleri de katıp karıştırın.
  • Yağlanıp, unlanmış kek kalıbına hamuru döküp 190 derecelik fırına sürün.
  • Kabarmaya başladıktan sonra fırın ısısını 170 dereceye indirin.
  • Toplamda yaklaşık 40 dk. pişecek.
  • Fırından almadan kürdan batırıp bakın. Kürdan temiz çıkıyorsa kek hazır demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder