18 Aralık 2013 Çarşamba

YOĞURT TATLISI:
 

MALZEMESİ : 2 adet yumurta
                    1 su bardağı yoğurt

                    1 su bardağı tozşeker
                    1,5 su bardağı irmik
                    1/2 çay bardağı sıvıyağ
                    1 su bardağı un
                    1/2 paket vanilya
                    1 paket kabartma tozu
                    1 portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için :   3 su bardağı tozşeker
                      3 su bardağı su
                     4-5 damla limon suyu


YAPILIŞI :
 * Şeker ve su karıştırılıp kaynamaya başlayınca 10.dkkaynatıp limon suyunu sıkarak ocağın altı kapatılır ve ılınmaya bırakılır.
            * Yumurta ve şeker iyice çırpılır.devamında yoğurt ve sıvıyağda eklenip çırpılmaya devam edilir.irmik,vanilya,portakal kabuğu rendesi ve kabartma tozu eklenip çırpıldıktan sonra yağlanmış yuvarlak borcama dökülür.180 derecede kızarıncaya kadar ( yaklaşık 25 dk ) pişirilir.fırından çıkrınca tatlı sıcak şerbet ılık olacak şekilde birbiriyle buluşturulur.buzdolabında 1-2 saat soğuttuktan sonra fındık,ceviz,hindistan cevizi ya da fıstık ile servis
edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder